خوراکي هاي مورد علاقه مردم گرجستان








خوراکي هاي مورد علاقه مردم گرجستان


غذاهاي معروف و خوشمره گرجستان

گرجستان خوردني هاي محلي بسياري داشته و ميتوان گفت در سفر به گرجستان نميتوان از اين خوردني هاي خوشمزه صرف نظر نمود. خوردني هايي که با مزه و شکل خود به درستي تمدن و سنت کشور گرجستان را نمايش مي‌دهند و نگاه شما را به اين کشور جذاب و جذاب تر مي نمايند. گرجستان رستوران‌هايي با هزينه مناسب بسيار دارد که با ورود به اين رستوران ها مي توانيد از خوردني هاي اين کشور بيشتر بدانيد.


خينکالي

خينکالي (Khinkali) پيراشکي معروفي مي باشد که از ترکيبات متنوعي آماده مي‌شود. در بخش هاي مرتفع اين خوردني اشتها آور را با استفاده از گوشت بره تهيه مي نمايند که بسيار طرفدار دارد اما در بخش هاي ديگر اين کشور از گوشت گاو ريز يز شده استفاده مي کنند. در تاريخچه اين خوردني نميتوان به صورت دقيق صحبت نمود اما بعضي اعتقاد دارند که تاتارها به اين کشور وارد نموده اند و بعضي ديگر خينکالي را بعضي از فرهنگ قديمي خوردني هاي بخش هاي کوهستاني اين کشور بر مي شمارند.


??


خينکالي


خاچاپوري

يک مهماني در گرجستان در نبود خاچاپوري (Khachapuri) کامل نخواهد شد. خاچاپوري همان نان و پنير سنتي گرجستان برشمرد که مزه عالي دارد. ظاهر و نحوه پخت آن در هر بخش متفاوت است، امکان دارد روي آن نازک يا ضخيم باشد و يا يک لايه يا لايه لايه باشد. در برخي مناطق به صورت دايره، مثلث يا مستطيل ويا حتي در شکل هاي ديگر نيز طبخ شود. خاچاپوري مخصوص منطقه آجارا (Adjara) که يک بخش در کنار درياي سياه مي باشد، به صورت قايق طبخ مي گردد و در ميان آن تخم مرغ قرار مي دهند.


??


خاچاپوري


نيگوزياني باديرجاني

نيگوزياني باديرجاني (Nigvziani Badrijani) يکي از خوردني هاي مشهور اين کشور مي باشد که به نام باديرجاني هم معروف است. باديرجاني از سرخ کرده بادمجان، خمير گردو و ادويه‌هاي مخصوص تهيه مي‌ گردد و آن را دانه‌ هاي انار مي ريزند. باديرجاني پيش غذا هم هست و از پيش خوردني هاي پرطرفدار در بين توريست ها مي باشد و به ذائقه مردم ايران نيز نزديک است.


??


نيگوزياني باديرجاني


متسوادي

متسوادي (Mtsvadi) از خوردني هاي مشهور در سفرهاي با هزينه کم مي باشد، شامل گوشت کباب شده مي باشد که در مهماني ها بسيار مورد استفاده قرار مي گيرد. به علاوه در جشنواره تبليسوبا همه خيابان‌هاي باستاني تفليس مملو از منقل هاي کباب مي شود و اکثر قيب به اتفاق مردم در اين فستيوال متسوادي مي‌خورند. اين غذا در با گوشت خوک، گوسفند، گوساله و يا بره طبخ مي گردد. متسوادي را با نان خورده مي شود و خوردني محبوب مردم گرجستان و حاکمان قديم گرجستان از ديرباز تا حال بوده است.


متسوادي، قطعه هاي گوشت بره و گوساله در سيخ بصورت کبابي است که غذاي نمادين در فستيوال هاي گرجي ها است. تعيين نوع گوشت به ناحيه و شهر، مختلف است ولي نحوه کباب کردن در اکثر مکان هاي گرجستان تقريبا يکسان مي‌باشد. بعد از آماده شدن کباب ‌ها، قطعه هاي گوشت از يکديگر جدا مي شوند و در کاسه اي با پياز و رب انار مخلوط مي‌شوند. سپس گوشت‌ هاي داغ کبابي، باعث پختن پياز مي شوند، و رب انار نيز با آب گوشت ترکيب مي گردد و مخلوط بسيار لذيذي تهيه مي گردد.


??


متسوادي


چاکاپولي

چاکاپولي يکي از خورشت ‌هاي پرطرفدار در بين مردم گرجستان است که محبوبيت بالايي دارد. خوردني چاکاپولي از طريق گوشت گوساله و يا گوشت بره با سس گوجه سبز، سير، پياز، فلفل سبز و ترکيبي از سبزي ‌هاي معطر تهيه مي‌گردد. خوردني چاکاپولي از نمونه خورشت‌هاي محبوب در موسم بهار مي باشد زيرا که فصل گوجه سبز است.


??


چاکاپولي


چيکن تاباکا

چيکن تاباکا يک نوع ديگر از خوردني هاي قديمي گرجي هاست که داخل آن قطعه هاي مرغ سوخاري مي باشد. اين غذا در سرزمين هاي ديگر قفقاز نيز طرفدار دارد. چيکن تاباکا هم در اين کشور و هم در روسيه از خوردني هاي متداول غذاخوري ها بر شمرده مي شود. چيکن تاباکا را در اکثر غذاخوري هاي اروپاي شرقي و کشورهاي مرکزي اروپا مي توانيد پيدا کنيد. براي تبخ اين غذا در وحله اول مرغ سرخ مي نمايند. جهت که سرخ شدن کامل، قطعات مرغ را کف تابه قرار داده و سپس از طريق وزنه‌ اين تکه ‌ها را له مي‌کنند. در روش هاي امروزي از تابه‌ هاي مخصوص براي طبخ اين غذا استفاده مي شود. چيکن تاباکا معمولا با سير و يا سس‌ مخصوص سرو مي‌شوند.


??


چيکن تاباکا


ماهي قزل‌آلا با رب انار

خوردني هاي دريايي در فرهنگ خوردني هاي گرجستان سهم زيادي ندارند. در منوي غذا خوري ها ممکن است يک خوردني دريايي پيدا کنيد، اگر اهل غذا هاي دريايي هستيد بايد سريع آن را سفارش دهيد ماهي قزل‌آلا با رب انار بسيار عالي است در اين خوردني، ماهي‌هاي سرخ شده در سس ملس رب انار قرار داده مي شوند و مزه اي متفاوت را ايجاد مي کنند.


??


ماهي قزل‌آلا با رب انار


نان نازوکي

از نان ‌هاي مشهور گرجي هاست که جهت خوردن آن مي بايست به شهري کوچک در غرب اين کشور برويد. پيش از رسيدن به اين شهر نانوايي هايي را در اطراف راه مشاهده مي کنيد که شما را وسوسه به خريد اين نوع نان ‌ها مي‌کنند. نوع پخت نازوکي مانند نان ‌هاي ديگر اين کشور مي باشد ولي ترکيب گل ميخک، کشمش و دارچين نيز با آن مخلوط مي‌ گردد. در مقابل کليه نانوايي ‌ها نان ‌هاي طبخ شده قزاز داداه شده و فردي نان ها را به خريداران عرضه مي نمايد.


??


نان نازوکي


آجاپصندلي

اگر علاقه به گياه خواري داريد، اين خوردني قديمي و دوست داشتني را امتحان کنيد. انواع سبزيجات در اين خوردني وجود دارد. اين غذا بسيار مقوي، سرشار از ويتامين و پر انرژي است. مواد لازم جهت تهيه‌ آجاپصندلي، گوجه، سير، فلفل، بادمجان، گشنيز و ادويه است. گاهي از فلفل قرمز و سيب زميني نيز استفاده مي گردد و که مزه عالي به آن مي بخشد.


??


آجاپصندلي


وان جورجيا يکي از قديمي ترين و با سابقه ترين فعالان در زمينه اخذ اقامت، ثبت شرکت، سرمايه گذاري و تحصيل در گرجستان است که با دارا بودن کادري مجرب مسير رسيدن به اهدافتان را هموار مي نمايد. هدف وان جورجيا ارائه اطلاعات جامع و خدمات حرفه اي به افراد علاقه مند به اخذ اقامت گرجستان به روش هاي ممکن مي باشد. مزاياي اقامت گرجستان در حوزه هاي اقامت، ملک و سرمايه گذاري و تحصيل در گرجستان است.


مطالب مرتبط


تحصيل در گرجستان


منبع: https://onegeorgia.ir




مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

*أَبوأَمير* فروشگاه نیک فایل پربیننده ترین اخبار روز,پربیننده ترین خبرهای روز,پر بازدید بچه ها چرا اینقدر دوست داشتنی هستند فروشگاه اینترنتی خشکبار اورامان وبلاگ نویسی Brian راه های موفقیت گردشگري، ايرانگردي، طبيعت گردي مکانیک و آهن